Prima condamnare la moarte pentru crimele din timpul revoluţiei din Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal din Cairo a stabilit prima condamnare la moartea pentru crime comise în timpul revoltelor de înlăturare de la putere a fostului preşedinte Hosni Mubarak. Cel care a primit sentinţa la moartea este un poliţist găsit vinovat de uciderea mai multor protestatari.

Mohammed Mahmud Abdul Mun'em a primit pedeapsa capitală pentru uciderea a 20 de manifestanţi şi rănirea altor 15, informează televiziunea egipteană de stat, potrivit CNN. Crimele pentru care a fost condamnat au avut loc în data de 28 ianuarie 2011, aceasta fiind una dintre zilele în care sute de mii de protestatari faţă de regimul lui Mubarak au luat cu asalt străzile din Cairo.

Citeşte şi:
Jurnalist egiptean: „Voi l-aţi schimbat doar pe Ceauşescu, noi pe Mubarak şi toţi ai lui"

Hosni Mubarak ar putea fi executat prin spânzurare

Tribunalul din capitala egipteană l-a găsit vinovat pe poliţiştul care a tras la întâmplare în mulţimea din stradă, relatează Nile TV.

Decizia a fost luată, însă, în absenţa acuzatului, iar dovezile concrete care au dus la condamnarea lui nu au fost făcute publice.

Aceasta este prima condamnare la moarte prin justiţie în cazul revoluţiei din Egipt, care s-a sfârşit în 11 februari, când Mubarak a acceptat să plece de la guvernare. De atunci, fostul lider şi cei doi fii ai săi sunt reţinuţi de autorităţi pentru că ar fi ordonat uciderea manifestanţilor în timpul revoltelor.

Potrivit organizaţiei Amnesty International (AI), cel puţin 840 de persoane au murit iar alte 6.000 au fost rănite la început de 2011. Totodată, un raport AI, publicat în mai, notează că moartea protestatarilor a avut loc în stil de execuţie, mulţi dintre ei fiind împuşcaţi în cap sau în piept.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite