Președinții Statelor Unite, Egiptului și Autorității Palestiniene se întâlnesc în Iordania pe subiectul conflictului din Gaza

0
Publicat:

Regele Abdullah al Iordaniei îi va găzdui miercuri pe preşedinţii Statelor Unite, Egiptului şi Autorităţii Palestiniene, pentru un dialog despre repercusiunile periculoase ale conflictului din Gaza, anunţă marţi presa de la Amman.

Conflictul din Gaza a provocat mii de morți și de răniți FOTO Profimedia
Conflictul din Gaza a provocat mii de morți și de răniți FOTO Profimedia

Alături de suveranul haşemit, Joe Biden, Abdel Fattah al Sisi şi Mahmoud Abbas vor discuta despre modalităţi de încetare a războiului între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, „pentru a găsi un orizont politic care să permită relansarea procesului de pace", arată un comunicat oficial.

În afară de dialogul cu Biden, cei trei lideri arabi vor participa şi la un summit separat. Regele a avertizat marţi că nu trebuie făcute presiuni pentru refugierea palestinienilor în Egipt sau Iordania.

El a adăugat că situaţia umanitară trebuie avută în vedere în interiorul Fâşiei Gaza, respectiv al Cisiordaniei.

Iordania a pierdut teritoriul actual al Cisiordaniei, inclusiv oraşul vechi din Ierusalim, în urma conflictului cu Israelul din 1967; Reuters reaminteşte de asemenea că palestinienii formează o mare parte din populaţia regatului. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite