Preşedintele Mubarak ia apărarea cetăţenilor egipteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a avertizat că Egiptul va da dovadă de fermitate împotriva celor care se vor atinge de cetăţenii săi, într-un moment în care tensiunile între Cairo şi Alger legate de preliminariile Campionatului mondial de fotbal 2010 au ajuns în pragul crizei diplomatice.

"Siguranţa cetăţenilor noştri din străinătate este în responsabilitatea ţării noastre, aşa încât ne vom asigura că drepturile lor sunt respectate, respingând, totodată, violenţele care au fost comise împotriva lor", a arătat într-o primă referire la criza dintre Egipt şi Algeria şeful statului.

"Egiptul nu va da dovadă de slăbiciune faţă de cei care afectează demnitatea cetăţenilor lui", a prevenit Mubarak într-o declaraţie, înainte de a se adresa, pe aceeaşi temă, deputaţilor într-un discurs în Parlament.

Criza a izbucnit încă dinainte de meciul retur din grupa C africană. La sosirea la Cairo, echipa Algeriei a fost atacată cu pietre, escaladându-se la meciul de baraj de la Khartum (1-0 pentru algerieni), pentru ca după aceea ajungându-se la morţi şi răniţi, convocări de ambasadori, inclusiv la o intervenţie a secretarului general al Ligii arabe, Amr Moussa, precizează Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite