Preşedintele filipinez promite că va demisiona dacă cineva îi demonstrează că Dumnezeu există. Rodrigo Duterte cere ca dovadă „un selfie cu Dumnezeu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a promis că va demisiona dacă cineva îi va putea demonstra că Dumnezeu există, la numai două săptămâni după ce a stârnit furia opiniei publice pentru că a spus despre Dumnezeu că este „prost“, relatează dpa international.

Într-un discurs susţinut vineri seară, Duterte a afirmat că are nevoie ca măcar o singură persoană să-i spună că a fost în Rai şi că a vorbit cu Dumnezeu. 

„Am nevoie de numai o persoană care să-mi spună... că există cu adevărat un Dumnezeu. Uite, am o fotografie. Am un selfie cu Dumnezeu“, a spus preşedintele filipinez. 

„Din atâtea miliarde (de oameni), eu am nevoie de numai unul“, a continuat el. „Şi dacă există unul, doamnelor şi domnilor, eu îmi voi anunţa imediat demisia“, a mai afirmat acesta.

Luna trecută, Duterte a fost intens criticat în Filipine, ţară predominant catolică, după ce a ironizat logica lui Dumnezeu în povestea biblică de creare a lui Adam şi a Evei.

„Adam a mâncat (din fructul cunoaşterii), apoi s-a născut răul. Cine este acest Dumnezeu prost?“, a spus el în cadrul unui discurs susţinut pe 22 iunie în oraşul Davao.

„Ai creat ceva perfect şi apoi te gândeşti la un eveniment care să distrugă calitatea muncii tale“, şi-a justificat Durtete raţionamentul.

În vârstă de 73 de ani, preşedintele filipinez şi-a apărat ulterior afirmaţiile, spunând că este dreptul său să nu creadă în nicio religie. 

Nu este pentru prima dată când Rodrigo Duterte stârneşte un astfel de scandal. 

În trecut, el a criticat dur Biserica Catolică din Filipine, unde mai mult de 80% din populaţie este catolică. El i-a acuzat pe preoţi de corupţie şi abuzuri sexuale, declarându-se chiar el victimă a unor astfel de abuzuri pe vremea când era elev la o şcoală din Davao.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite