Premierul australian l-a ironizat pe Trump la un dineu cu jurnaliştii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul australian Malcolm Turnbull riscă o nouă ruptură cu Donald Trump, după ce presa a publicat imagini cu el ironizându-l pe preşedintele SUA şi făcând referire la ancheta privind posibilele legături dintre echipa de campanie a acestuia şi Rusia. Casa Albă a minimalizat ştirea.

Premierul australian Malcom Turnbull a lansat ironii la adresa preşedintelui SUA, Donald Trump într-un cadru informal, cu prilejul unui discurs susţinut miercuri seară la Balul presei de la Palatul Parlamentului din Canberra. 

"A fost frumos. A fost cea mai faină relaxare din toate timpurile", afirmă Turnbull, pentru a continua parodiindu-l pe liderul de la Casa Albă: "Donald şi cu mine câştigăm şi câştigăm alegerile. Câştigăm atât de mult. Câştigăm cum nu am mai câştigat niciodată. Câştigăm... nu alegeri false. Câştigăm alegerile adevărate, cum sunt cele online. Sunt atât de uşor de câştigat. Eu ştiu. Îl am pe băiatul ăsta, pe rus. Credeţi-mă, aşa e".

„Câştigăm în sondajele reale”, a insistat şeful Guvernului de la Canberra, referindu-se la sondajele online: „Sunt atât de uşor de câştigat. Am acest tip rus (…), credeţi-mă, este adevărat, este adevărat”.

Deşi jurnaliştii au fost informaţi că nu pot da ştiri din discurs, înregistrarea a ajuns pe mâinile unui jurnalist australian care nu a luat parte la Balul presei de la Canberra, dar care a explicat că a decis să o facă publică considerând că protocolul privind informaţiile off-the-record nu avea cum să i se aplice întrucât el nu a fost prezent la evenimentul respectiv. 

Premierul australian a minimalizat ulterior declaraţiile, spunând că sunt „afectuos jucăuşe”.

Turnbull s-a declarat dezamăgit că declaraţiile au fost publicate şi a subliniat că majoritatea discursului a fost autoironic.

Relaţia celor doi lideri a fost dificilă la început, după ce Trump s-a plâns în legătură cu o promisiune a administraţiei anterioare de a muta refugiaţi din Australia în centre de detenţie din străinătate. Ei au detensionat situaţia în cursul unei întâlniri din SUA, din luna mai. 

Casa Albă a minimalizat ştirea referitoare la premierul australian Malcolm Turnbull care l-a ironizat pe preşedintele american Donald Trump într-o înregistrare audio obţinută joi de presa din Australia, notează vineri Reuters. 

„Nu cred că îi pasă cuiva de asta“', a spus un reprezentant al Casei Albe în legătură cu remarcile lui Turnbull, făcute în cadru off-the-record şi în care şeful executivului de la Canberra face haz de întâlnirea sa de luna trecută cu liderul american, pe care Donald Trump a amânat-o câteva ore şi a scurtat-o. 

Ambasada SUA la Canberra a declarat că înţelege că Balul presei de la Palatul Parlamentului australian este un eveniment similar celebrei Cine anuale a corespondenţilor de presă de la Casa Albă, unde jurnaliştii şi preşedintele americani se tachinează.

''Tratăm asta cu simţul umorului, aşa cum s-a intenţionat'', a menţionat reprezentanţa diplomatică americană din capitala Australiei. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite