Poliția israeliană a arestat 16 persoane pentru incitare în zona Muntelui Templului

0
Publicat:

Persoanele reținute au strigat lozinci incitatoare şi s-au asociat cu teroriştii, a informat serviciul de presă al poliţiei.

Muntele Templului. Foto: Shutterstock
Muntele Templului. Foto: Shutterstock

Poliția israeliană a arestat 16 persoane în ultimele 24 de ore, fiind suspectate de incitare la terorism în zona Muntelui Templului din Ierusalim, a relatat serviciul de presă al poliției.

În ultimele 24 de ore, poliția districtului din Ierusalim a arestat 16 suspecți pentru instigare la terorism, pentru scandare de lozinci incitatoare și asociere cu teroriști și organizații teroriste în zona Muntelui Templului”, se arată în comunicat.

Pe Muntele Templului din orașul vechi al Ierusalimului se află Moscheea Al-Aqsa, al treilea loc cel mai sfânt din Islam. Poliția israeliană asigură un nivel sporit de securitate în zona Orașului Vechi în timpul Ramadanului, care a început la sfârșitul primelor zece zile ale lunii martie. Nu au existat rapoarte de ciocniri între credincioși și poliție pe Muntele Templului în această perioadă. Anterior, autoritățile israeliene și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă escaladare a tensiunilor în Cisiordania și Ierusalimul de Est în timpul Ramadanului.

Ramadanul este a noua lună a calendarului islamic în timpul căreia musulmanii postesc.

În 2024, a început la apusul soarelui pe 10 martie și va dura până în seara zilei de 9 aprilie, când credincioșii sărbătoresc sărbătoarea sfârșitului postului - Eid al-Fitr (Eid al-Fitr).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite