Pentagonul va grăbi livrarea tancurilor Abrams către Ucraina

0
Publicat:

Pentagonul intenţionează să grăbească livrarea celor 31 de tancuri M1 Abrams promise Ucrainei pentru a o ajuta în fața agresiunii militare ruse.

Tancul american Abrams FOTO Getty Images
Tancul american Abrams FOTO Getty Images

Soluția găsită pentru grăbirea procesului este furnizarea modelului mai vechi, M1-A1, în locul modelului mai avansat prevăzut inițial, M1-A2, au declarat pentru Reuters și CNN surse din domeniul militar american.

În cazul tancurilor Abrams M1-A2, livrarea ar putea avea loc într-un an sau chiar mai mult, întrucât ar necesita fabricarea unora noi sau modernizarea altora din stocul existent. În plus, acest model necesită o instruire mai aprofundată a militarilor ucraineni. De exemplu, M1-A2 este echipat cu un sistem digital de ochire, care este mai avansat, dar în acelaşi timp necesită mai multă instruire pentru operare şi întreţinere, precizează Agepres, care citează CNN și Reuters.

Întrebat pe această temă, un purtător de cuvânt al Pentagonului a refuzat să comenteze, mai ales că Washingtonul nici nu a menţionat un termen pentru livrarea tancurilor Abrams.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe teme de securitate naţională, John Kirby, a recunoscut că „există unele schimbări care ar putea grăbi procesul”.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite