Pakistanul interzice accesul pe YouTube la filmul ”Innocence of Muslims”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pakistanul a blocat, joi, accesul pe site-ul YouTube la filmul "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), cu un profund mesaj antiislam, care a provocat până în prezent manifestaţii violente în Libia, unde ambasadorul SUA şi alţi trei diplomaţi au fost ucişi, precum şi în Egipt şi Yemen, transmite AFP.

Blocarea accesului pe YouTube a fost prezentată ca o măsură de securitate pentru a proteja misiunile diplomatice americane.

Guvernul afgan a dispus deja interzicerea accesului pe internet la site-ul de vizionări videoclipuri online YouTube, potrivit Agerpres.

"Autoritatea pakistaneză pentru telecomunicaţii (PTA) a blocat preventiv şi fără excepţii orice acces la videoclipul antiislam aflat pe internet prin intermediul YouTube sub numele de >>Inocenţa musulmanilor<<", se afirmă într-un comunicat al respectivei instituţii.

PTA, autoritatea de reglementare în comunicaţii, are dreptul să ordone blocarea site-urilor cu conţinut blasfemator sau pornografic.

Un purtător de cuvânt al Asociaţiei pakistaneze a furnizorilor de acces la internet a confirmat pentru AFP că toate adresele ce direcţionau spre filmul respectiv au fost blocate.

Guvernul pakistanez a declarat că acest film "îngrozitor" a avut ca scop să provoace tensiuni interconfesionale cu ocazia comemorării atentatelor de la 11 septembrie 2011.

La rândul său, guvernul afgan a calificat filmul ca "inuman şi insultant", mai scrie AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite