Organizaţia teroristă Statul Islamic susţine că a executat un presupus spion rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un jihadist din Statul Islamic ar fi decapitat un presupus spion rus
Un jihadist din Statul Islamic ar fi decapitat un presupus spion rus

Reţeaua teroristă Stat Islamic a anunţat, miercuri seară, că a executat un presupus agent al serviciilor secrete ruse, difuzând o înregistrare video cu decapitarea ostaticului, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, citat de Mediafax.

Înregistrarea video prezintă un ostatic îmbrăcat în combinezon portocaliu care mărturiseşte că ar fi colaborat cu serviciile secrete ruse. Apoi, într-un alt loc, un călău ameninţă în limba rusă că organizaţia Stat Islamic va comite atentate contra Rusiei, după care decapitează ostaticul.

Ulterior, într-un alt mediu, un luptător al Statului Islamic, îi ameninţă, în limba rusă, pe Vladimir Putin şi pe cetăţenii ruşi punctând faptul că vor avea loc în curând atacuri în ţara acestora din urmă. 

Institutul SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, a comunicat că înregistrarea video - a fost difuzată din oraşul sirian Raqqa, fieful reţelei teroriste Stat Islamic, potrivit Reuters. 

Serviciul de securitate rus, FSB, a refuzat să dea o poziţie oficială privind acest video. De asemenea, nu există nicio reacţie venită nici din partea ministrului rus de Externe. 

Gruparea jihadistă nu e la primul video de acest fel în care este vorba de ruşi. În ianuarie, un adolescent a fost fimat în timp ce îi împuşca pe doi prizonieri despre care afirma că sunt spioni ruşi

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite