ONU: Guterres este îngrijorat de operațiunea israeliană din Cisiordania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit secretarului general al organizației, „toate operațiunile militare trebuie să se desfășoare în deplină conformitate cu dreptul internațional umanitar”.

António Guterres. Foto: EPA-EFE
António Guterres. Foto: EPA-EFE

Secretarul general al ONU, António Guterres, este „profund îngrijorat” de faptul că forțele israeliene desfășoară o operațiune specială în Cisiordania, a declarat luni Farhan Haq, purtătorul de cuvânt adjunct al șefului organizației mondiale.

Secretarul general este profund îngrijorat de evenimentele de la Jenin”, se arată în raport. „El subliniază că toate operațiunile militare trebuie să se desfășoare cu respectarea deplină a dreptului internațional umanitar”.

Luni seara, Forțele Armate Israeliene au lansat o operațiune de amploare în orașul Jenin și în tabăra de refugiați palestinieni adiacentă. Potrivit postului de radio israelian Kan , scopul operațiunii este de a „descuraja” acțiunile radicalilor din nordul Cisiordaniei. 

Potrivit celor mai recente date de la Ministerul Palestinian al Sănătății, în urma operațiunii speciale israeliene de la Jenin, opt persoane au fost ucise, aproximativ 50 au fost rănite, cel puțin 10 dintre ele sunt în stare critică.

Conducerea Autorității Palestiniene a decis luni să oprească toate contactele cu autoritățile israeliene și să reducă în continuare zonele în care părțile și-au coordonat activitățile de securitate. Conducerea autonomiei a decis, de asemenea, să „supună imediat Consiliului de Securitate al ONU cu o cerere de implementare a rezoluției privind protecția internațională a poporului palestinian” și să solicite Curții Penale Internaționale „să accelereze adoptarea deciziilor privind cazurile depuse cu privire la crimele Israelului împotriva poporului palestinian”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite