OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMS cere interzicerea vânzării animalelor vii în pieţe.
OMS cere interzicerea vânzării animalelor vii în pieţe.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere interzicerea totală a vânzării de animale vii în pieţe pentru a opri eventualele apariţii viitoare de boli precum Covid-19.

OMS a cerut tuturor guvernelor să suspende comerţul cu animale vii prinse în sălbăticie, mai ales mamifere. Măsura are ca scop reducerea riscurilor asupra sănătăţii publice.

„Animalele, în special animalele sălbatice, sunt sursa a mai mult de 70 la sută din noile boli infecţioase care apar la oameni, multe cauzate de virusuri noi. Mamiferele sălbatice, în special, sunt o sursă importantă de astfel de riscuri”, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii într-un comunicat, conform Digi24.

Cu ceva timp în urmă, OMS a cerut condiţii mai bune pentru vânzarea animalelor vii în pieţe, însă avertiza că închiderea lor completă ar putea duce la perturbări în comerţul de hrană şi, implicit, la o criză alimentară.

Experţii OMS şi-au schimbat, însă, opinia şi au ajuns la concluzia că este nevoie de interzicerea totală a acestor practici după ce un studiu efectuat în comun cu specialişti din China a arătat că aşa-zisele „pieţe umede” sunt, cel mai probabil, locul de apariţie al coronavirusului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite