Oficial american: Lideri ai grupului terorist Stat Islamic, ucişi în raiduri aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale ar fi ucis lideri ai Statului Islamic FOTO Arhivă
Raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale ar fi ucis lideri ai Statului Islamic FOTO Arhivă

Lideri ai grupului terorist sunnit Stat Islamic au fost ucişi în raidurile aeriene efectuate în Irak şi Siria de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, afirmă un oficial american, citat de AFP.

"Aceste decese sunt rezultatul unei serii de raiduri aeriene efectuate în ultimele zile", a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, formată din peste 60 de ţări, a efectuat 61 de raiduri aeriene, în ultimele zile, în nordul Irakului. În acelaşi timp, serviciile de securitate irakiene şi miliţiile comunităţii kurde au obţinut victorii în zona Muntelui Sinjar, fieful grupului terorist Stat Islamic.

Miliţiile kurde din Irak, susţinute aerian şi logistic de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, au anunţat joi că au reuşit să recucerească o zonă de 100 de kilometri pătraţi care era ocupată de grupul terorist Stat Islamic, în nord-vestul Irakului, la frontiera cu Siria.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a proclamat un "califat islamic". Gruparea teroristă a executat prin decapitare trei cetăţeni americani şi doi britanici.


 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite