O primă echipă medicală a Crucii Roșii a intrat în Gaza de la începutul conflictului

0
Publicat:

O echipă medicală a Crucii Roşii a intrat în Fâşia Gaza pentru prima dată de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Medicii de la Crucea Roșie îi asistă pe medicii din Gaza în tratarea răniților FOTO Crucea Roșie
Medicii de la Crucea Roșie îi asistă pe medicii din Gaza în tratarea răniților FOTO Crucea Roșie

Însoţind un convoi de camioane cu ajutoare umanitare, această echipă este formată din mai mulţi medici specializaţi în răni suferite în urma războiului, potrivit CICR. Ei sunt dotaţi cu echipamente care le permit să „trateze între 1.000 şi 5.000 de persoane, în funcţie de gravitatea rănilor".

„Nu este însă suficient", a avertizat directorul regional al CICR, Fabrizio Carboni. Aceasta va „ajuta la atenuarea presiunii extreme exercitate asupra personalului medical din Gaza, însă accesul sigur şi susţinut pentru ajutorul umanitar este urgent", a mai spus el.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat vineri că 7.326 de persoane au fost ucise şi alte aproape 19.000 au fost rănite în Fâşia Gaza de la începutul războiului.

La trei zile după ce Israelul a dat undă verde, obţinută în urma vizitei preşedintelui american Joe Biden la Tel Aviv, primul convoi cu ajutoare umanitare a intrat în Gaza din Egipt pe 21 octombrie prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, singurul care nu este controlat de Israel.

De atunci, mai multe convoaie au intrat în enclava palestiniană. Nu este însă suficient, potrivit organizaţiilor umanitare care avertizează zilnic asupra situaţiei catastrofale cu care se confruntă cei aproximativ 2,4 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza, supuşi unei blocade totale impuse de Israel după atacul asupra teritoriului său din 7 octombrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite