O persoană și-a pierdut viața, 120.000 de locuinţe au rămas curent de Crăciun în Australia

0
Publicat:

O furtună puternică de Crăciun a ucis o femeie în estul Australiei, unde aproximativ 120.000 de case sunt fără electricitate, au anunțat marți autoritățile, notează AFP, scrie Agerpres.

Furtună Australia FOTO:  Energex/X
Furtună Australia FOTO: Energex/X

O femeie de 59 de ani și-a pierdut viața după ce un copac care a fost smuls de vânt și a căzut pe mașina în care se află, în regiunea orașului Gold Coast (est), a declarat Jaye Newton de la serviciul de ambulanță de urgență.

„Era ca o zonă lovită de un dezastru, erau copaci peste tot pe drum”, le-a povestit el jurnaliştilor. Furtuna a distrus liniile electrice din jurul oraşului Brisbane, capitala statului Queensland, a precizat furnizorul local de energie electrică Energex, care a constatat „pagube catastrofale şi larg răspândite, la scara unui ciclon”.

„Peste 800 de linii electrice scoase din funcţiune, 120.000 de clienţi fără electricitate, va dura câteva zile pentru a restabili serviciul”, a scris compania pe reţeaua socială X (fostă Twitter). Serviciile meteorologice australiene prognozează un alt episod sever de furtuni, cu rafale de vânt, grindină şi precipitaţii abundente, pentru marţi.

Autoritățile au emis o alertă de inundaţii pentru un râu situat la aproximativ 40 de kilometri de Gold Coast, mai scrie AFP, scrie Agerpres. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite