O insulă franceză, sub o gravă amenințare meteorologică. Locuitorii nu au voie să iasă din case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insula franceză, situată în Oceanul Indian, se va afla sub incidenţa unei alerte meteorologice, duminică, potrivit anunțului autorităților. Locuitorilor le este interzisă părăsirea locuinței. Fenomenul nu a mai avut loc din anul 2004.

Insula Reunion, amenințată de un ciclon de mare intensitate FOTO Arhivă
Insula Reunion, amenințată de un ciclon de mare intensitate FOTO Arhivă

Insula Reunion, amenințată de un ciclon de mare intensitate

Insula, situată la est de Madagascar, este ameninţată de ciclonul de mare intensitate Freddy. Din acest motiv autoritățile locale au declanșat stare de alertă, informează AFP, potrivit Agerpres

Un dispozitiv special va fi implementat începând cu ora locală 19:00 (15:00 GMT), cu „24 de ore înainte ca ciclonul să treacă cel mai aproape de Reunion”, precizează un comunicat de presă al autorităţilor franceze.

Toate unităţile şcolare, de la creşe şi până la universităţi, vor rămâne închise luni, precum şi, „cel mai probabil", în cursul zilei de marţi.

Nivelul superior de alertă, care interzice toate deplasările şi ieşirile din locuinţe, „va fi declanşat în funcţie de evoluţia situaţiei”, a precizat prefectul din Reunion, Jerome Filippini, într-o conferinţă de presă organizată duminică la ora prânzului.

Cu vânturi care ating la rafală viteza de 310 km/oră, ciclonul Freddy se afla duminică la o distanţă de 1.125 de kilometri nord-est de regiunile costiere din Reunion. El se deplasează cu 24 km/oră spre vest, urmând o traiectorie care îl va aduce în proximitatea insulei.

Fenomenul care nu a mai avut loc de aproape 20 de ani

Potrivit Meteo-France, acest sistem atmosferic „puternic şi compact” va trece cel mai aproape pe lângă Reunion în noaptea de luni spre marţi, cu vânturi puternice şi valuri înalte. Condiţiile meteorologice ar urma să se amelioreze începând de marţi dimineaţă.

Freddy este primul ciclon de mare intensitate care ameninţă teritoriile locuite din bazinul sud-vestic al Oceanului Indian după ciclonul Gafilo din martie 2004.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite