O familie şi-a regăsit după 10 ani fiica, dispărută în urma tsunamiului din 2004

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă din Indonezia şi-a regăsit după mai bine de 10 ani propria familie, după ce în 2004 s-a pierdut de rudele sale din cauza tsunamiului devastator din Oceanul Indian, informează „The Washington Post”.

Raudhatul Jannah avea doar 4 ani atunci când tsunamiul din 2004, produs în Oceanul Indian, după un cutremur de 9 grade, a lovit coasta nordică a insulei indoneziene Sumatra.

Imediat după impactul nimicitor al valului, fata în vârstă de doar 4 ani, împreună cu fratele ei mai mare, au reuşit să rămână în viaţă, plutind pe o scândură de lemn. Cu toate acestea, cei doi copii s-au pierdut de părinţii lor.

„Inima mea bătea atât de tare când am văzut-o. Am îmbrăţişat-o şi ea mi-a răspuns la fel. M-am simţit atât de bine să o regăsesc după atâta timp. E o minune din partea lui Dumnezeu”, a spus mama fetei, Jamaliah Jannah, pentru agenţia AFP.

Povestea adolescentei de 14 ani, chiar şi după momentul în care a fost desparţită de familia ei, este şi ea una impresionantă. După ce a plutit timp de mai multe zile pe o scândură de lemn, aceasta a fost dusă de ape în apropierea unei insule, fiind ulterior găsită de un pescar.

Raudhatul Jannah a fost însă o fată mai mult decât norocoasă, deoarece pentru următorii 10 ani ea a fost crescută de soţia pescarului, precum o fiică. În luna iunie, unchiul fetei indoneziene a aflat că nepoata sa este în viaţă şi că locuieşte pe insula Banyak.

Cu toate acestea, celălalt copil al familiei, băiatul în vârstă de 17 ani, este în continuare dat dispărut, însă cei doi părinţi cred în continuare că el este în viaţă.

„Îl vom căuta şi pe el pe această insula. Credem că este în viaţă şi el”, a mai spus mama adolescentei.

În 2004, un cutremur din Oceanul Indian cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter, a provocat o serie de valuri tsunami care au atins coastele a opt ţări asiatice. Bilanţul celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie s-a ridicat la peste 120.000 de persoane.


Citeşte şi:

India: O femeie însărcinată în luna a noua a înotat un kilometru pentru a evita să nască la domiciliu

O femeie însărcinată în luna a noua din India, în vârstă de doar 22 de ani, a fost nevoită să traverseze un râu ieşit din matcă pentru a ajunge la cel mai apropiat centru medical, relatează BBC.

Cum arată o tabără nord-coreeană unde merg copiii în vacanţa de vară

Coreea de Nord nu este considerată de cei mai mulţi agenţi de turism o bună variantă pentru o minivacanţă de vară sau călătorie, dar situaţia poate fi diferită dacă ne referim la această ţară drept destinaţie pentru copiii care vor să meargă într-o tabără de vară.

Caz şocant în Afganistan: fetiţă condamnată la moarte de familie, după ce a fost violată de un mullah, în moschee

O fetiţă de zece ani din Afganistan a fost violată de un mullah, într-o moschee şi riscă să fie ucisă de propriile rude pentru „dezonorarea familiei“, după ce poliţia a luat-o din adăpostul pentru femei şi a înapoiat-o părinţilor. Publicaţia New York Times dezvăluie amănunte şocante dintr-un caz care scandalizează opinia publică occidentală, dar se poate încheia într-un mod tragic, din cauza tradiţiilor primitive ale afganilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite