O elevă răpită de Bako Haram s-a întors acasă după şapte ani. Ea a fost obligată să se căsătorească cu un terorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

O fată răpită din oraşul nigerian Chibok a fost eliberată şi s-a reunit cu familia sa, după şapte ani. Adolescenta a fost răpită de grupul terorist Boko Haram împreună cu alte aproape 300 de colege, în 2014, din şcoala în care învăţa.

Bako Haram a răpit în aprilie 2014 aproape 300 de fete cu vârste între 12 şi 17 ani. De-a lungul anilor, multe dintre ele au fost eliberate sau găsite de militari, dar în prezent, mai bine de 100 sunt încă dispărute, conform Amnesty International.

Guvernatorul statului Borno, Babagana Umara Zulum, a spus într-o declaraţie că Ruth Ngladar Pogu s-a predat armatei luna trecută împreună cu o persoană despre care a spus că este soţul ei. Aceasta s-a întors acasă cu doi copii pe care i-a avut cu un membru al grupului terorist, relatează presa din Nigeria, potrivit France24 şi Reuters.

Ruth şi soţul ei s-au predat pe 28 iulie într-o locaţie din Bama, statul Borno. Guvernatorul Zulum a declarat că prezenţa ei va reaprinde speranţa părinţilor şi a altor membri ai familiei fetelor Chibok aflate încă în captivitate. Zulum a îndemnat familiile a căror fiice sunt încă în captivitate să rămână optimiste.

Guvernatorul a adăugat că fata va beneficia de un program de reabilitare şi reintegrare axat pe sănătate şi bunăstare psihosocială.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite