O bucată de metal arsă, care provine de la o rachetă spaţială a SpaceX, a fost descoperită într-un ţarc de oi în Australia

0
0
FOTO: Brad Tucker via iflscience.com
FOTO: Brad Tucker via iflscience.com

Autorităţile australiene au afirmat, joi, că o bucată de metal arsă a fost găsită de un crescător de animale într-un ţarc pentru oi, aceasta provine de la o rachetă spaţială folosită într-o misiune a companiei americane SpaceX, relatează AFP, conform Agerpres.

Bucata de metal, care s-ar fi prăbuşit pe Pământ la data de 9 iulie, a fost găsită în urmă cu o săptămână în Dalgety, un sat din statul australian New South Wales, situat la circa cinci ore de mers cu maşina în raport cu Sydney. 

„E în acelaşi timp interesant şi straniu”, a afirmat Brad Tucker, un astrofizician care a mers la faţa locului, după ce a fost contactat în luna iulie de câţiva agricultori locali. 

Tucker a mai spus că descoperirea acelei bucăţi de metal i-a amintit de filmul SF „2001: A Space Odyssey”. 

Agenţia spaţială australiană a afirmat într-un comunicat că fragmentul provenea de la o misiune care a avut loc pe orbita SpaceX, compania deţinută de miliardarul Elon Musk. 

În aceeaşi ordine de idei, Tucker a menţionat faptul că bucata de metal face parte din secţiunea abandonată a capsulei Crew-1 în timpul reintrării sale în atmosfera terestră în anul 2021. 

De asemenea, au fost descoperite şi alte deşeuri spaţiale pe terenuri din apropriere şi este posibil ca şi acelea să aibă legătură cu aceeaşi misiune a companiei SpaceX. 

Marea majoritate a resturilor spaţiale se prăbuşesc în mare, însă, odată cu dezvoltarea activităţilor efectuate de industriile spaţiale din întreaga lume, cantităţile de deşeuri, care se prăbuşesc pe uscat, ar trebui să înregistreze o creştere. 

„Trebuie să înţelegem că există un risc probabil ca un astfel de incident să se producă într-o zonă locuită”, a afirmat acelaşi purtător de cuvânt. 

Agenţia spaţială australiană a menţionat că face eforturi pentru a micşora numărul deşeurilor spaţiale şi a amintit această problemă la nivel internaţional. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite