O americancă a fost ucisă la bordul unui vas de croazieră, după ce vaporul a fost lovit de un val răzleț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O turistă a fost ucisă și alți patru pasageri au fost răniți după ce un un val răzleț (de tip rogue, n.r.) a lovit un vas de croazieră cu destinația Antarctica, a anunțat compania de turism Viking.

Nava de croazieră Viking Polaris a suferit daune limitate în urma furtunii Foto AFP
Nava de croazieră Viking Polaris a suferit daune limitate în urma furtunii Foto AFP

Nava Viking Polaris, sub pavilion norvegian, a fost surprinsă de o furtună în timp ce se îndrepta marți spre Ushuaia, în Argentina.

Victima a fost o femeie din SUA care a murit după ce a fost lovită de cioburi de sticlă, relatează presa argentiniană, potrivit BBC.

Viking a declarat că investighează incidentul și a oferit „cele mai profunde condoleanțe“ familiei pasagerei.

„Ne concentrăm în continuare asupra siguranței și bunăstării oaspeților noștri și a echipajului și lucrăm direct cu ei pentru a organiza călătoria de întoarcere", a adăugat compania într-o declarație emisă vineri.

Compania nu a dezvăluit numele și naționalitatea pasagerului.

Cu toate acestea, agenția de știri argentiniană Telam a declarat că victima decedată este o femeie americană care „a fost lovită de o suprafață de sticlă care s-a prăbușit în timpul furtunii“.

Nava de 202 metri - care a fost finalizată anul acesta - a ajuns miercuri în Argentina și a suferit „daune limitate“ după ce a fost lovită de val, a precizat Viking.

Compania a decis să anuleze călătoria programată, în cadrul căreia nava ar fi trebuit să navigheze spre Antarctica în perioada 5-17 decembrie.

Potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, valurile de tip „rogue“ pot fi de două ori mai mari decât valurile din jur. Acestea vin adesea pe neașteptate din alte direcții decât cea a vântului dominant.

În 2019, un studiu a dezvăluit că valurile „rogue“ se produc mai rar, dar devin mai extreme, ceea ce reprezintă un risc sporit pentru transportul maritim global.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite