Numărul morților din incendiul de la periferia orașului Nairobi crește la șase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al guvernului kenyan, Isaac Maigua Mwaura, a declarat că dintre cele 280 de victime, 53 erau încă tratate în două spitale din oraș.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Numărul victimelor unui incendiu de la periferia orașului Nairobi, cauzat de explozia unui camion care transporta butelii de gaz, a ajuns la șase, relatează AFP , citându-l pe purtătorul de cuvânt al guvernului kenyan, Isaac Maigua Mwaura.

Potrivit acestuia, dintre cele 280 de victime, 53 sunt încă tratate în două spitale din oraș. „Regretăm să raportăm că trei persoane au murit în urma rănilor, ridicând numărul morților din cauza incendiului de la Embakasi la șase”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului într-un comunicat.

Un camion care transporta butelii de gaz cu un număr de înmatriculare neidentificat a explodat într-o mahala din zona Embakasi din sud-estul Nairobiului, pe 1 februarie, în jurul orei 23:30. Incendiul a cuprins un depozit de textile și clădiri de locuințe. Nouă ore mai târziu, incendiul a fost stins. Districtul Embakasi este situat lângă aeroportul Jomo Kenyatta și găzduiește aproximativ 1 milion de oameni, conform datelor recensământului din 2019 citate de agenție.

Potrivit unui comunicat al Institutului de Petrol din Africa de Est, explozia a avut loc la locul de depozitare ilegală a gazului lichefiat. Proprietarul benzinăriei ilegale și unii dintre clienții săi au fost deja urmăriți penal în 2020 și au fost condamnați în mai 2023. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite