Noi inamici ai Statului Islamic: Membrii unei bande de motociclişti din Olanda au pornit la luptă

0
0
Motocicliştii din banda "No Surrender" FOTO: via sott.net
Motocicliştii din banda "No Surrender" FOTO: via sott.net

Trei olandezi, membrii ai unei cunoscute bande de motociclişti, au plecat în Siria pentru a lupta împotriva Statului Islamic, alături de trupele kurzilor.

Liderul clubului de motociclişti „No Surrender” din Olanda,  Klaas Otto, a făcut publică decizia celor trei bărbaţi, iar, la scurtă vreme după această declaraţie, Wim de Bruin, purtătorul de cuvânt al procuraturii olandeze a mărturisit că măsuri de acest gen nu sunt ilegale. Cei trei luptători ar fi fost acuzaţi doar dacă s-ar fi alăturat unei grupări ce luptă împotriva Ţărilor de Jos.

Cu toate acestea, dacă se vor aduce dovezi conform cărora olandezii plecaţi pe câmpul de luptă au comis violuri sau acte de tortură, aceştia vor fi judecaţi conform codului de procedură penală a ţării lor. 

Mai multe ţări, precum şi Marea Britanie, au luat măsuri dure prin care li se interzice cetăţenilor lor să se alăture Statului Islamic, însă acestea nu sunt aplicate dacă cei care vor să lupte o vor face alături de kurzi, pentru că, aceştia din urmă, nu sunt consideraţi terorişti. 


Pe pagina de Facebook a clubului de motociclişti se află citate care susţin lupta pentru dreptate, cu care luptă împotriva rasismului şi a importanţei de a lupta împotriva asupritorilor.


Motocicliştii danezi nu sunt singurii străini care au ales să se alăture kurzilor. Americanul Jordan Matson, fost soldat, a fost primul care a intrat în joc împotriva ISIS. Veteranul Brian Wilson, în vârstă de 43 de ani s-a pus şi el la dispoziţia kurzilor şi, la fel, alţi câţiva cetăţeni americani.

image


Membri ai clubului de motociclişti „No surrender” din Olanda FOTO photodam.com

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite