Nigeria: Francezii răpiţi în Camerun au fost eliberaţi nevătămaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şapte ostatici francezi, patru copii şi trei adulţi, răpiţi marţi în nordul Camerunului au fost găsiţi de autorităţile nigeriene în localitatea Dikwa, din nordul ţării africane, şi se află în libertate, informează AFP citând un ofiţer al armatei cameruneze.

„Ostaticii sunt nevătămaţi şi se află pe mâna autorităţilor nigeriene", potrivit sursei citate. „Ei au fost găsiţi abandonaţi într-o casă din localitatea Dikwa", la aproximativ 100 de kilometri de frontiera cu Nigerul, a mai spus ofiţerul superior al armatei din Camerun.

Conform aceleaşi surse, ostaticii vor fi predaţi autorităţilor cameruneze la Kousseri, un oraş aflat în nordul Camerunului. Informaţia nu a fost confirmată deocamdată de oficialităţi franceze.

Şapte turişti francezi au fost răpiţi marţi de un grup înarmat neidentificat în norul Camerunului, la frontiera cu Nigeria, au anunţat surse din cadrul ambasadei Franţei la Yaounde. Autorităţile francezi au suspectat că răpitorii sunt membri ai sectei islamiste nigeriene Boko Haram.

„Turiştii se întorceau din parcul natural Waza. Printre cei şapte francezi răpiţi în nordul Camerunului sunt patru copii şi trei adulţi“, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul forţele de securitate cameruneze.

Potrivit „Le Parisien”, printre cei şapte răpiţi se aflau un fost director de dezvoltare al GDF Suez în România, Tanguy Moulin-Fournier, şi familia lui, soţia şi cei patru copii ai lor. În urmă cu doi ani, Moulin-Fournier se stabilise cu serviciul în capitala Camerunului, Yaoundé.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite