Morsi refuză să negocieze eliberarea a şapte ostatici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi
Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi refuză să negocieze cu persoanele care i-au răpit pe cei şapte poliţişti şi soldaţi a căror înregistrare video a fost publicată pe Internet în cursul zilei.

Nu se poartă nicio negociere cu criminalii şi vom menţine frica faţă de instituţiile statului“, a afirmat Morsi, citat de France Presse.

O înregistrare video publicată duminică pe YouTube îi arată pe cei şapte ostatici, legaţi la ochi şi cu mâinile pe cap, spunându-şi numele în faţa camerei video.

Unul dintre ei este ameninţat cu o armă, în timp ce un altul spune că răpitorii cer eliberarea „militanţilor politici“ beduini aflaţi în închisoare, menţionând numele unui beduin condamnat la moarte pentru atacul împotriva unui post de poliţie, în 2011, la El Arish, în nordul Peninsulei Sinai.

Sperăm că dumneavoastră, domnule preşedinte, îi veţi elibera cât de repede posibil pe militanţii politici din Sinai, deoarece nu mai putem suporta tortura“, spune unul dintre ostatici, adresându-i-se lui Morsi.

Înregistrarea a fost ulterior retrasă de YouTube, deoarece încalcă „politica privind violenţa“.

Joi, trei poliţişti şi patru soldaţi au fost răpiţi în Peninsula Sinai de indivizi înarmaţi care au cerut eliberarea unui grup de deţinuţi închişi într-un post de poliţie din nordul Sinaiului. Poliţiştii răpiţi lucrau la punctul de trecere a frontierei de la Rafah.

Incidentul a stârnit mânia colegilor de muncă ai acestora, care au închis, în semn de represalii, un punct comercial de trecere a frontierei cu Israelul şi punctul de la Rafah cu Fâşia Gaza.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite