Locuitorii Beijingului au golit rafturile magazinelor de frica unei noi carantine anti-COVID: „Mă pregătesc pentru ce e mai rău”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Profimedia
Foto Profimedia

Locuitorii Beijingului au golit rafturile făcându-şi rezerve de alimente după ce în cel mai mare sector al oraşului a început luni testarea în masă pentru COVID-19. Oamenilor le este frică de o posibilă carantină strictă, asemănătoare cu cea din Shanghai, după ce zeci de cazuri de infectare au fost raportate în capitală, potrivit Reuters.

Administraţia din sectorul Chaoyang, unde locuiesc aproximativ 3,45 de milioane de oameni, a dispus duminică seară locuitorilor şi celor care lucrează acolo să fie testaţi de trei ori  săptămâna aceasta, fiindcă virusul s-a răspândit în oraş timp de circa o săptămână, înainte de a fi depistat. 

Un student din zona Haidian, Zhang a afirmat „Mă pregătesc pentru ce e mai rău”, conform Reuters. Tânărul şi-a plasat comenzi online pentru zeci de porţii de mâncare şi 10 kilograme de mere. 

Locuitorii au stat la cozi la supermarketuri şi au plasat comenzi online pentru a se alimenta cu legume, carne, tăiţei şi hârtie igienică. 

În Shanghai, majoritatea celor 25 de milioane de locuitori se află sub lockdown, care durează de 5 săptămâni, numărul insuficient de curieri şi sprijinul guvernamental care ajunge cu întârziere a dus la situaţii în care oamenii au rămas fără alimente timp de câteva zile. 

Marile lanţuri de supermarketuri din Beijing au afirmat că şi-au dublat stocul de marfă şi au crescut numărul de angajaţi pentru a face faţă cererii mari. 

De vineri Beijingul a raportat 70 de cazuri în opt din cele 16 sectoare ale sale. Mai mult de jumătate au fost depistate în Chaoyang. 

În ciuda faptului că numărul este mic faţă de alte focare, oamenilor din acest district li s-a comunicat să-şi micşoreze activităţile care presupun interacţiuni cu alte persoane. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite