Jurnalist arestat după ce a acuzat responsabili guvernamentali că ascund faptul că au fost deja vaccinaţi anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalist iordanian arestat pentru faptul că a pus în pericol securitatea ţării
Jurnalist iordanian arestat pentru faptul că a pus în pericol securitatea ţării

Jurnalistul este acuzat că „a pus în pericol securitatea ţării, a provocat o revoltă şi tulburări ale ordinii publice“, după ce a acuzat reprezentanţi din Guvern că ascund faptul că au fost deja vaccinaţi anti COVID-19.

Un jurnalist iordanian a fost arestat după ce a scris că vaccinul împotriva coronavirusului a ajuns deja în regat şi că unii responsabili ai Guvernului au fost deja vaccinaţi, relatează sâmbătă AFP, care citează o sursă judiciară.

„Procurorul de pe lângă Curtea de Securitate a Statului a ordonat joi arestarea jurnalistului Jamal Haddad, editor al site-ului de ştiri AlWakaai (în arabă, evenimentele), pentru că a scris că responsabili guvernamentali au fost vaccinaţi anti-COVID-19", a declarat pentru AFP această sursă, sub rezerva anonimatului, scrie Agerpres.

Jurnalistul este acuzat că „a pus în pericol securitatea ţării, a provocat o revoltă şi tulburări ale ordinii publice. Parchetul a decis reţinerea lui timp de 15 zile, în aşteptarea procesului", potrivit aceleiaşi surse.

Marţi, site-ul de ştiri AlWakaai a publicat un articol cu titlul „Şi cu poporul cum rămâne?", în care se întreba dacă vaccinul Pfizer a sosit în secret, în contextul în care înalţi funcţionari ai guvernului iordanian au fost vaccinaţi, potrivit jurnalistului.

Iordania a înregistrat peste 285.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 3.711 de decese.

La jumătatea lunii decembrie, regatul a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, însă secretarul general pentru probleme epidemiologice din Ministerul Sănătăţii iordanian, Waël Al Hayajneh, a declarat miercuri că se aşteaptă ca "vaccinul să sosească în Regat la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie". 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite