Japonia a ridicat avioane de luptă din cauza dronelor chineze, pe fondul exerciţiilor militare din jurul Taiwanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Două drone chineze de recunoaştere TB001 şi BZK-005 au zburat deasupra teritoriului de la est de Taiwan pe 4 august.

Japonia a ridicat avioane de luptă ca răspuns la dronele chineze care survolează prefectura de sud a Okinawa, au anunţat vineri de şefii de stat major comun a Forţelor de Autoapărare.

Joi, în timpul zilei, două drone de recunoaştere TB001 şi BZK-005 au zburat în jurul teritoriului de la est de Taiwan. În special, au zburat de două ori între insulele Okinawa şi Miyako. Japonia a trimis acolo avioane de luptă pentru supraveghere. Nu au fost înregistrate incidente.

China desfăşoară în prezent exerciţii cu muniţie de război în şase zone din jurul Taiwanului. Relaţiile dintre autorităţile chineze continentale şi Taiwan au fost extrem de tensionate în ultimele zile din cauza vizitei preşedintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, pe insulă, marţi şi miercuri. China a avertizat în repetate rânduri partea americană că, dacă respectiva vizită va avea loc, aceasta nu va rămâne fără consecinţe şi vor fi luate măsuri dure.

Taiwanul este guvernat de propria sa administraţie din 1949, când rămăşiţele forţelor Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek (1887-1975) au fugit pe insulă după ce au fost înfrânte în războiul civil chinez. De atunci, Taipei a păstrat steagul şi alte atribute ale fostei Republici Chineze, care existau pe continent înainte de venirea comuniştilor la putere. Potrivit poziţiei oficiale a Beijingului, aceasta este una dintre provinciile RPC. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite