Japonezii, greu încercaţi de iarnă: 8 morţi şi 240 de răniţi într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto japan-forward.com
Foto japan-forward.com

Japonia se află sub nămeţi după ce, de câteva zile, în nordul ţării au fost ninsori abundente însoţite de viscol puternic. În numai două zile, stratul de zăpadă a ajuns la un metru şi jumătate. Până acum, opt persoane au murit şi aproape 240 au fost rănite după ce o furtună puternică a lovit duminică regiuni de coastă situate de-a lungul Mării Japoniei.

Duminică dimineaţa sute de oameni au rămas captivi în propriile maşini, în autobuze sau trenuri după ce troienele au blocat o autostradă a oraşului Sakai. Într-un alt oraş, Nanto, situaţia s-a repetat: alte 200 de maşini era înzăpezite pe autostradă. De asemenea, două persoane au fost transportate la spital după ce li s-a făcut rău, scrie Digi24. 

În multe zone din Japonia, cantitatea de zăpadă acumulată începând de joi a trecut deja de un metru şi jumătate, de pildă, în satul Shirakawa s-au adunat 160 de centimetri, iar în oraşul Joetsu, 180.

Ninsorile abundente nu au acaparat numai nordul ţării, frontul de aer rece ajungând până în regiunile centrale ale Japoniei. Furtuna de duminică a cauzat rănirea a 240 de persoane din prefecturile Niigata, Ishikawa, Fukui şi Toyama. Un episod similar de vreme rea s-a petrecut în decembrie în Niigata când aproximativ 2.100 de autovehicule au rămas blocate timp de două zile pe o autostradă. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite