Israelul a închis frontiera cu Egiptul, în Peninsula Sinai, după atentatele de Florii care au vizat biserici copte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul şi-a închis luni punctul de trecere a frontierei din Peninsula Sinai, pe fondul temerilor că un atac terorist este „iminent”, a doua zi după dublul atentat care a afectat biserici copte din Egipt, relatează DPA.

Un purtător de cuvânt al premierului israelian a declarat că punctul de trecere a frontierei Taba va fi închis numai pentru israelienii care se întorc din Egipt.

Măsura vine a doua zi după ce biroul de contraterorism al Israelului a avertizat că există o ameninţare concretă cu un atac vizând turiştii din Sinai şi i-a încurajat pe israelieni să îşi anuleze planurile de călătorie în zonă.

Un purtător de cuvânt al Armatei israeliene a anunţat că o rachetă lansată din Peninsula Sinai a aterizat în sudul Israelului. Nimeni nu a fost rănit şi nu există pagube, deoarece racheta a căzut pe un câmp, în apropiere de graniţa Israelului cu Egiptul.

Cel puţin 17 persoane au fost ucise duminică la Catedrala Sf. Marcu din Alexandria, sediul istoric al creştinismului în Egipt. Într-un al doilea atac sinucigaş au fost ucise cel puţin 27 de persoane, în Biserica Sfântul Gheorghe din oraşul Tanta, în Delta Nilului.

Preşedintele Abdel Fattah el-Sisi a cerut instituirea stării de urgenţă după atacuri, ce va intra în vigoare la miezul nopţii de luni spre marţi. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite