Iranul trimite un răspuns la propunerile UE privind acordul nuclear

0
0
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Autorităţile iraniene au trimis Uniunii Europene (UE) un răspuns la propunerile de restabilire a acordului nuclear, a transmis luni seara de postul de televiziune din Qatar Al Jazeera , citând un oficial iranian. Conţinutul mesajului nu este dezvăluit.

ISNA susţine că răspunsul părţii iraniene a fost transmis Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, care a prezentat negociatorilor proiectul său de acord privind restabilirea Planului de acţiune global comun (JCPOA) la începutul lunii august. Potrivit sursei agenţiei, Teheranul se aşteaptă să primească un răspuns de la Bruxelles în termen de două zile.

Luni, ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian a declarat că Teheranul va oferi un răspuns scris negociatorului acordului nuclear al UE Enrique More cu privire la propunerile părţii europene înainte de miezul nopţii, ora locală (22:30, ora Bucureştiului).

Pe 11 august, The Wall Street Journal a raportat că diplomaţii UE au elaborat textul final al unui document pentru a restabili acordul nuclear cu Republica Islamică. Potrivit acestor informaţii, Bruxelles-ul a oferit Teheranului concesii privind investigarea materialului nuclear descoperit de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a cărui origine nu a explicat partea iraniană.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite