Irak: O bombă a explodat pe un teren de fotbal. Cel puţin nouă persoane au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este cel mai recent atentat dintr-o serie de atacuri FOTO Reuters
Acesta este cel mai recent atentat dintr-o serie de atacuri FOTO Reuters

Nouă persoane, majoritatea tineri jucători de fotbal, şi-au pierdut viaţa duminică în explozia unei bombe produse pe un teren de fotbal din Bagdad, au anunţat responsabili locali.

Atacul s-a produs la Nahrawan, un cartier din sud-estul Bagdadului, făcând cel puţin nouă morţi şi 25 de răniţi, au precizat un responsabil din Ministerul de Interne şi o sursă medicală. Majoritatea victimelor sunt băieţi cu vârste de mai puţin de 16 ani, conform aceloraşi surse, citate de France Presse.

Acest atentat este cel mai recent dintr-o serie de atacuri ce a vizat terenuri de fotbal sau cafenele în care se difuzau meciuri în această ţară în care sportul cu balonul la firul ierbii este foarte apreciat. Ţinând cont şi de atacul de duminică, cel puţin 50 de persoane au murit în cel puţin zece atacuri legate de fotbal la Bagdad şi în împrejurimile capitalei, dar şi în nordul ţării.

Duminică, o serie de alte atacuri s-a soldat cu şase morţi, ridicând bilanţul zilei la 15 morţi şi cel al întregii luni la 448, conform unei numărători făcute de agenţia franceză de presă pornind de la informaţii transmise de serviciile medicale şi de securitate. Este cea de-a treia lună consecutivă când acest bilanţ depăşeşte 400 - după peste o mie de morţi în aprilie şi mai.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite