INFOGRAFIE Virusul Ebola, extremă urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin
Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin

Vestul Africii este afectat de cea mai gravă epidemie a virusului Ebola din istorie, soldată, până în prezent, cu 672 de morţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat asupra pericolului extinderii epidemiei fatale cauzate de virusul Ebola şi pe alte continente, anunţând că mai multe state africane lucrează la un plan de contracarea a bolii. Mai multe ministere de Externe, printre care şi cel al României, au cerut cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate.

Primul caz de deces al unui cetăţean din afara Africii a fost înregistrat vineri la Laos, în Nigeria, când Patrick Sawyer, un american de 40 de ani, a murit în urma infectării cu virusul Ebola. Sawyer călătorise în Liberia pentru a asista la funeraliile surorii sale, ucise tot de virusul mortal. Experţii se tem că Sawyer ar fi putut contamina şi alţi cetăţeni străini care se aflau în zborul spre Nigeria. Alţi doi americani, dintre care unul este medic, angajaţi în lupta împotriva epidemiei în Liberia, au fost contaminaţi, săptămâna trecut, fiind plasaţi în carantină.

Click pe imagine pentru a mări

ebola grafic

Directorul organizaţiei „Medici fără Frontiere“, Bart Janssens, a avertizat că epidemia de Ebola din Africa de Vest se agravează şi riscă să afecteze şi alte ţări. „Această epidemie este fără precedent, absolut în afara controlului“, a declarat Janssens. Comisia Europeană a anunţat miercuri că alocă două milioane de Euro pentru gestionarea crizei.

Epidemia a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, la 23 iulie, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale. Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/ebola" target="_blank">View the story "Ebola " on Storify</a>]

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite