India: Un bebeluş s-a născut în timp ce mama lui se spânzura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluş născut de o femeie în timp ce se spânzura a fost salvat joi de poliţiştii din statul indian Madhya Pradesh.

Laxmi Thakur în vârstă de 36 de ani a fost găsită de soţul ei atârnând de grinda grajdului din curtea casei lor. Alertaţi, poliţiştii sosiţi la faţa locului au găsit un nou-născut deasupra solului, ţinut de cordonul ombilical al mamei decedate. Băieţelul a fost observat când a început să se mişte, între picioarele femeii, acoperite de sari, potrivit The Times of India. 

Subinspectorul ajuns primul la faţa locului a curăţat bebeluşul, l-a învelit într-o pătură şi a aşteptat sosirea medicilor pentru a tăia cordonul ombilical. Băieţelul a fost apoi transportat la spital, doctorii spunând că are şanse mari de supravieţuire. 

                    

„În timp ce examinam corpul, am observat nou-născutul sub sari. Era în viaţă. Am cerut imediat ajutorul medicilor, iar după ce copilul a fost separat de mamă, am dat jos cadavrul pentru autopsie. Mă bucur că i-am putut salva viaţa. Doctorii au spus că orice întârziere a intervenţiei noastre putea fi fatală pentru el“, a declarat Kavita Sahni, poliţista care a făcut descoperirea.

                

Poliţia investighează motivele care ar fi putut-o determina pe femeie să-şi pună capăt zilelor. Laxmi era însărcinată în 9 luni şi mai avea 4 copii, printre care o fată în vârstă de 16 ani. Soţul ei spune că nu au existat dispute între ei şi că au mers împreună la culcare la 9 seara. Dimineaţa, în jurul orei 6, a remarcat lipsa ei şi a găsit-o în grajd. 

„Când s-a spânzurat s-au eliberat atât de mulţi hormoni de stres, încât a născut rapid. A împins copilul afară în timp ce era în viaţă. Nu poţi naşte când eşti mort. Trebuie ca sângele să circule", a explicat ginecologul Anshu Jindal.

Doctorii spun că acesta ar putea fi primul caz de naştere în timpul spânzurării. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite