În Senatul Braziliei a început procesul de destiruire a preşedintei Dilma Rousseff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dilma Rousseff, pre;edinta Braziliei
Dilma Rousseff, pre;edinta Braziliei

Senatul brazilian a deschis joi procesul în vederea destituirii preşedintei de stânga Dilma Rousseff care, mai puţin în cazul unei surprize, urmează să pună capăt celor patru guverne consecutive de stânga din cea mai importantă economie a Americii Latine, relatează AFP.

 "Declar şedinţa deschisă", a declarat preşedintele Curţii Supreme Ricardo Lewandowski, care conduce această şedinţă plenară a celor 81 de senatori brazilieni, al căror vot final urmează să aibă loc pe 30 sau 31 august.

Rousseff, în vârstă de 68 de ani, este acuzată de cosmetizarea conturilor publice, dar afirmă că este nevinovată şi denunţă o "lovitură de stat instituţională".

Senatul brazilian urmează să se pronunţe asupra sorţii preşedintei Dilma Rousseff, care a fost suspendată încă din mai pentru "cosmetizarea conturilor publice".

În cazul în care senatorii vor vota pentru destituirea ei, asa cum preconizează analiştii, Dilma Rousseff va fi îndepărtată defintiv de la putere. Ea va fi înlocuită în funcţie, până la finalul mandatului, în 2018, de către vicepreşedintele ei Michel Temer, un fost aliat care i-a devenit rival, la rândul lui foarte nepopular.

În caz contrar ea îşi va finaliza mandatul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite