În Bangladesh au început să se închidă fabricile de textile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrică din Bangladesh FOTO Reuters
Fabrică din Bangladesh FOTO Reuters

Asociaţia Naţională a Producătorilor de Textile, în urma deciziei guvernului din Bangladesh de a reevalua salariul minim, a decis să închidă luni mai multe fabrici din Ashulia, una dintre cele mai ari localităţi producătoare de materiale textile.

Liderii producătorilor şi asociaţiei de export au anunţat această hotărâre în timpul unei conferinţe de presă ţinute luni după amiază, potrivit „Huffington Post“.

Anunţul a avut loc în aceeaşi zi în care guvernul încerca să reevalueze salariul minim care, potrivit „New York Times“, este cel mai mic din lume, de numai 37 de dolari pe lună.

În ultimele 14 zile, muncitorii au venit doar ca să fie prezenţi, nu ca să muncească“, declară vice preşedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Textile Mohammed Shahidullah Azim.

Conform spuselor lui Asim, Ashulia găzduieşte în jur de 200 de fabrici de veşminte  care angajează 400.000 de muncitori. Rapoartele asociaţiei arată, însă, că în Ashulia există 320 de fabrici care produc 20 la sută din totalul materialelor textile exportate.

Înainte ca decizia să fie luată, o autostradă a fost blocată timp de o oră de lucrători.


 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite