Hosni Mubarak condamnat din nou la închisoare pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hosni Mubarak şi cei doi fii ai săi au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, într-un caz de corupţie FOTO Captură TV/AP
Hosni Mubarak şi cei doi fii ai săi au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, într-un caz de corupţie FOTO Captură TV/AP

Un tribunal din Egipt l-a condamnat pe fostul preşedinte Hosni Mubarak şi pe cei doi fii ai săi la trei ani de închisoare, fără posibilitatea de eliberare condiţionată. Totuşi, e posibil ca cei trei să nu mai ispăşească această pedeapsă, pentru că deja au petrecut câte cel puţin trei ani în închisoare din cauza altor condamnări.

Sâmbătă, Hosni Mubarak şi cei doi fii ai săi au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, într-un caz de corupţie care s-a rejudecat, informează Reuters.

Mubarak, care a condus Egiptul cu o mână de fier timp de 30 de ani, şi cei doi fii ai săi, Gamal şi Alaa, deja au petrecut cel puţin trei ani în închisoare pentru alte acuzaţii, aşa că e posibil să se decidă că şi-au ispăşit pedeapsa.

Rejudecarea aceasta este a unui caz din mai 2014, în care Mubarak a fost condamnat la trei ani de închisoare din cauză că ar fi folosit bani publici pentru a-şi moderniza proprietăţi particulare. Cei doi fii ai săi primiseră atunci o pedeapsă de patru ani închisoare pentru aceleaşi acuzaţii. Însă, Curtea Înaltă a Egiptului a anulat acele pedepse şi a ordonat o rejudecare.

„Decizia curţii este de trei ani de închisoare, fără posibilitatea de eliberare condiţionată, pentru Mohamed Hosni Mubarak şi Gamal Mohamed Hosni Mubarak şi Alaa Mohamed Hosni Mubarak“, a declarat judecătorul sâmbătă.

Modul în care justiţia îl tratează pe Hosni Mubarak, de când a fost înlăturat de la conducerea ţării, în 2011, în cadrul revoltelor Primăverii Arabe, este considerat prea blând de oponenţii săi şi a ridicat îndoieli privind tranziţia ţării către democraţie, continuă Reuters.

De exemplu, s-a renunţat la acuzaţiile împotriva lui Mubarak pentru că a conspirat la uciderea protestatarilor din Piaţa Tahrir din Cairo, iar unii dintre asociaţii lui de atunci au fost eliberaţi din închisoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite