Harta lumii cu cele mai bune ţări în care ai şansa să fii condus de o femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hartă a lumii în care apar reprezentate cele mai bune locuri în care ai şansele cele mai mari să fii condus de o femei a fost realizată de „Expert Market“. Potrivit acesteia, zona în care cele mai multe femei sunt la putere este America Centrală, Jamaica aflându-se pe primul loc în cazul numărului de femei manager.

Folosind date de la Biroul de Statistică a Forţei de Muncă, „Expert Market“ a realizat o hartă a lumii în care se prezintă ţările potrivit numărului de femei care se află la conducere. Adică, unde este cel mai bun loc în care ai şanse să fii condus de o femeie.

Harta arată, de exemplu, că Jamaica are o înclinaţie spre femeile-şef, ele reprezentând 60% din forţa de muncă feminină din rândul managerilor.

image

Cele mai bune zone să fii o femeie-şef este America Centrală şi de Sud, în timp ce Marea Britanie şi America de Nord sunt puţin în urmă la capitolul feminism. SUA se află pe locul 15 al listei, cu 42,8% de femei-şef, în timp ce Algeria (4,9%) şi Pakistan (3%) se află în coada listei.

image

* Pe harta celor de la Expert Market s-a strecurat o greşeală: în loc de Germania, scrie Finlanda

Marea Britanie a intrat în top, dar pe locul 41 din 108 ţări catalogate potrivit procentajului de femei-manager, având 34,2% de femei în poziţii de conducere.

Există doar trei ţări în lume în care e posibil să fii condus de o femeie, în loc de un bărbat, şi anume Jamaica, Sfânta Lucia şi Columbia.

image
În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite