Fundațiile pentru o Societate Deschisă ale lui Soros vor concedia 40% din personal, sub noua conducere a fiului său

0
Publicat:

Fundațiile pentru o Societate Deschisă au fost înființate de George Soros începând cu anul 1984, având scopuri caritabile. Fundațiile, care se regăsesc în 20 de țări, au 800 de angajați.

Geoge Soros și fiul său
Geoge Soros și fiul său

Mai multe organizații pentru drepturile omului sunt îngrijorate de planurile Fundațiilor pentru o Societate Deschisă de a concedia 40% din personalul lor – a doua reducere majoră a organizației nonprofit în trei ani – în timp ce investitorul miliardar George Soros îi predă conducerea fiului său, scrie The Times of Israel.

"Suntem cel mai preocupați de mișcările de justiție socială, care acum trebuie să aștepte impactul asupra sustenabilității lor", a declarat Kellea Miller, director executiv al Human Rights Funders Network. 

Fundațiile pentru o Societate Deschisă, organizația umbrelă pentru activitatea caritabilă a lui Soros, a declarat că "au fost aprobate schimbări semnificative ale modelului operațional al fundațiilor".

"Acest lucru va implica unele decizii dificile", a declarat Mark Arena, purtător de cuvânt al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă. "Anticipăm că implementarea noului model propus ar implica reproiectarea și retehnologizarea operațiunilor noastre existente și o reducere substanțială a numărului de angajați de nu mai puțin de 40% la nivel global."

Kenneth Roth, fostul lider al organizației nonprofit Human Rights Watch, care a fost un beneficiar major al finanțării OSF, a declarat că nu are niciun motiv să creadă că reducerile de personal vor însemna o scădere a sprijinului pentru activitatea în domeniul drepturilor omului. Aceasta poate însemna că OSF va acorda granturi mai puține și mai mari în viitor, deoarece declinul de personal face mai dificilă gestionarea mai multor granturi mai mici.

Potrivit The Human Rights Funders Network, care cercetează finanțarea drepturilor omului, OSF a fost al treilea cel mai mare finanțator al sectorului în 2019, cel mai recent an pe care l-a analizat.

La începutul acestei luni, fundația a anunțat că Soros predă controlul fundațiilor sale fiului său în vârstă de 37 de ani, Alex, care a fost ales șef al consiliului OSF în decembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite