FOTO VIDEO Proteste în Canada faţă de vizita Prinţului William şi a lui Kate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi manifestanţi antimonarhie s-au strâns în faţa unui spital de copii din Montreal, unde au protestat faţă de vizita Prinţului William şi a soţiei sale, Kate, sâmbătă, în a opta zi a turneului lor în Canada.

Unii dintre protestatari au scandat "Paraziţii", sperând să trimită un mesaj că monarhia este învechită.

Nu avem nimic cu William şi Kate, pur şi simplu vrem ca monarhia să nu mai conducă ţara noastră, a explicat unul dintre manifestanţi, Sophie Turcot.

Montrealul se află în provincia Quebec, francofonă, unde o proporţie importantă din populaţie contestă monarhia britanică.

image

Anterior, cuplul regal s-a întâlnit cu veterani ai războiului din Afganistan şi ai diverselor misiuni pentru menţinerea păcii în care a fost implicată Canada, dar şi ai celui de al Doilea Război Mondial şi ai războiului din Coreea.

image

În timp ce discuta cu persoanele prezente în sală, Catherine i-ar fi spus unui fost soldat din vestul ţării că abia aşteaptă să îşi vadă soţul în cizme de cowboy, în cursul vizitei la Alberta de săptămâna viitoare.

image

William şi Catherine au plantat, sâmbătă, şi un copac, asemeni altor membri ai familiei regale britanice care au vizitat Canada în trecut.

image

Turneul este prima vizită internaţională a prinţului William şi soţiei sale, Kate, după nuntă.

Prinţul şi ducesa de Cambridge, îmbrăcaţi în haine albe de bucătar personalizate, au participat şi la o demonstraţie în bucătăria unei şcoli din Montreal.

image

foto: Reuters

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite