Fostul şef al FMI, prizonierul soţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberat pe cauţiune din închisoare, Strauss-Kahn se află în arest la domiciliu, într-un apartament de lux din Manhattan al soţiei sale. Anne Sinclair, soţia lui DSK, şi Camille, fiica lui, au suportat cu stoicism prezentarea tuturor detaliilor legate de caz în sala de judecată.

Anne Sinclair, căsătorită de 20 de ani cu Dominque Strauss-Kahn, a fost alături de soţul ei, în toate aceste şapte zile, de când fostul şef al FMI a fost arestat pentru că ar fi violat o cameristă într-un hotel din New York. Anne a susţinut în faţa presei şi a instanţei americane că DSK este „un soţ şi un tată minunat". În sala de judecată, Anne a fost nevoită să asculte, rând pe rând, cele şapte capete de acuzare pentru care a fost inculpat fostul şef al FMI:  sex oral împotriva voinţei persoanei, „contact dublu al penisului agresorului cu gura victimei" (considerată dublă infracţiune sexuală), act sexual obţinut prin folosirea forţei fizice, „contact sexual fără acordul partenerului", „atingere prin utilizarea forţei", sechestrare.

Presa occidentală aminteşte că Anne Sinclair (62 de ani) este una dintre cele mai bogate femei din Franţa şi că este mai îndrăgită ca soţia preşedintelui Nicolas Sarkozy, Carla Bruni. Anne Sinclair a renunţat la cariera de jurnalist când DSK a fost numit ministru la Paris. Este nepoata şi moştenitoarea celebrului negustor francez de artă şi antichităţi Paul Rosenberg, aminteşte „Bild". Mama şi bunica ei apar într-un tablou al lui Picasso.

A renunţat la carieră

Absolventă de Drept, Anne Sinclair a ales cariera în televiziune. Emisiunea ei, „7 sur 7", la care au participat politicieni cunoscuţi, avea 12 milioane de spectatori. L-a cunoscut pe DSK în 1989 şi a fost dragoste la prima vedere. În 1991 s-au căsătorit. Pentru el era deja al treilea mariaj, pentru ea, al doilea. Ea avea doi copii, el patru. Cei doi au dus un trai de lux pe toate continentele: aveau casa în cel mai scump cartier parizian, vilă la Washington, casă de vacanţă în Marrakesh. „Ne iubim ca-n prima zi.

Politicienii trebuie să ştie să seducă", declara ea în 2008, când presa făcea dezvăluiri despre aventura lui DSK cu o unguroaică. DSK este acum „condamnat", cel puţin până pe 6 iunie, când va avea o nouă audiere, să stea în vila de lux din Manhattan a soţiei, alături de ea. Va purta o brăţară electronică la picior şi fiecare mişcare îi va fi monitorizată de gărzile de corp.

O soţie perfectă

Anne Sinclair visa să devină prima doamnă a Franţei. Deja îi organizase lui DSK campania electorală contra lui Sarkozy. Nici fiicei sale, Camille, considerată martor-cheie în proces, nu-i este prea uşor. Doctorand la prestigioasa Universitate Columbia, Camille ( 26 de ani) este prima care s-a întâlnit cu DSK după ce acesta a plecat de la Hotelul Sofitel, unde a avut loc presupusul viol. Şi-a închis contul de Twitter, iar pagina ei de pe site-ul Universităţii Columbia nu mai este accesibilă. Consecinţele scandalului sexual se văd şi în cadrul FMI, care a adoptat mai multe modificări în codul de conduită în relaţiile personale directe dintre superiori şi subordonaţi. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite