Forțele aeriene turcești lovesc 20 de ținte ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan în nordul Irakului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectivele distruse au fost „utilizate de o organizație teroristă”, a declarat Ministerul Apărării turc.

Avioane turcești. Foto: Arhiva Adevărul
Avioane turcești. Foto: Arhiva Adevărul

Forțele aeriene turce au efectuat lovituri asupra țintelor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului, se precizează într-o declarație a Ministerului turc al Apărării.

În cadrul operațiunii Forțelor Aeriene desfășurate la 1 octombrie la ora 21:00, au fost efectuate lovituri asupra țintelor teroriste în regiunile Metina, Hakurk, Qandil și Gara din nordul Irakului. Au fost distruse 20 de ţinte, inclusiv adăposturi, peşteri, depozite. Potrivit estimărilor disponibile, aceste facilităţi au fost folosite de o organizaţie teroristă", a spus ministerul. De asemenea, a indicat că în zonele afectate existau membri PKK cu autoritate de comandă.

Operațiunea a fost efectuată după atacul terorist de la Ankara. Dimineața, doi teroriști au ajuns cu mașina la porțile clădirii Ministerului Afacerilor Interne din centrul Ankarei. Unul dintre ei a detonat explozivii pe care îi purta în apropierea punctului de securitate. A urmat un schimb de focuri, în urma căruia al doilea terorist a fost neutralizat. Doi polițiști au fost răniți ușor. Ministerul Afacerilor Interne a stabilit că unul dintre atacatori era membru al PKK. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite