Fetiță de 12 ani, supraviețuitoare a cutremurului din Turcia, împușcată în cap de tatăl care s-a sinucis

0
Publicat:

Un tată care și-a pierdut soția și doi copii în cutremurele din Turcia și-a împușcat în cap fiica supraviețuitoare a seismului, în vârstă de 12 ani, apoi s-a sinucis. Bărbatul ar fi suferit de depresie, notează Daily Mail. 

FOTO: Profimedia (arhivă)
FOTO: Profimedia (arhivă)

Ferit Dayan, profesor de științe la un liceu, primise consiliere în urma tragediei din 6 februarie, în urma căreia și-au pierdut viața soția sa, Feray, și doi dintre copiii cuplului, Alperen și Azra Beril.

Fiica lor în vârstă de 12 ani, Asya Irem Dayan, a supraviețuit în ciuda faptului că locuința lor din Besni, Adiyaman, s-a prăbușit în timpul cutremurelor puternice cu magnitudinea 7,7 și 7,6 de la începutul acestui an.

Fiica lui Dayan se juca în grădina noii lor case pe 27 aprilie, când tatăl ei a chemat-o în casă și a împușcat-o în cap.

După ce și-a ucis fiica, s-a împușcat și el, potrivit presei locale.

Vecinii care au auzit zgomotul împușcăturilor au chemat autoritățile. 

Fetița a fost găsită cu răni grave și a fost transportată de urgență la spital după ce i s-a acordat primul ajutor la fața locului.

În mod tragic, la mai puțin de trei luni după ce a supraviețuit cutremurelor, Asya a cedat în urma rănilor suferite și a murit în secția de terapie intensivă.

Tatăl ei a fost declarat mort în casă, iar trupul său a fost dus la morga Spitalului de Stat din Besni.

Cei doi au fost ulterior înmormântați unul lângă altul în cimitirul din satul Tasliyazi. O anchetă privind tragedia este în curs de desfășurare.

Cutremurele devastatoare, care au afectat și părți din Siria, au provocat moartea a peste 50.000 de persoane.

Aproximativ 214.000 de clădiri au fost distruse și avariate, lăsând oamenii fără adăpost, în timp ce un total de 18 milioane de persoane ar fi fost afectați. 

Primul cutremur care a lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei a avut o magnitudine de 7,7, în timp ce al doilea - câteva ore mai târziu - a avut o magnitudine de 7,6.

Epicentrul a fost localizat în apropierea orașului turc Gaziantep, la aproximativ 200 de kilometri nord de granița cu Siria, iar provinciile Kahramanmaras, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya și Elazig au fost afectate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite