Feldmareşalul Fattah al-Sisi nu poate ignora „cererile poporului” şi vrea funcţia de preşedinte al Egiptului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Forţelor Armate din Egipt, mareşalul Abdul Fattah al-Sisi, a declarat marţi că nu poate să ignore „cererile” majorităţii egiptenilor care îi cer să candideze în viitoarele alegeri prezidenţiale din ţara magrebiană, informează BBC, citând agenţia Mena.

Agenţia de ştiri Mena a dezvăluit o serie de declaraţii ale liderului armatei prin care acesta s-a exprimat în favoarea înscrierii acestuia în competiţia electorală pentru funcţia executivă. Precizările aduse de al-Sisi au avut loc în cadrul unui discurs ţinut la o ceremonie de absolvire a Academiei Militare din Egipt.

„Egiptul trece printr-o etapă critică necesitând unitate între popor, Armată şi Poliţie”, susţinând că „nici un partid de unul singur nu poate ajută Egiptul să-şi revină în asemenea condiţii”.

De aproape o lună este aşteptată demisia lui el-Sisi din funcţia sa instituţională pentru a se putea înscrie pentru alegerile prezidenţiale, Consiliul Suprem al Forţelor Armate anunţând în mod public susţinerea pe care o oferă mareşalului.

Majoritatea analiştilor şi corespondenţilor de la Cairo susţin că şeful Forţelor Armate ar putea câştiga alegerile dată fiind popularitatea de care se bucură şi absenţa unor contracandidaţi puternici.

Fattah al-Sisi s-a născut pe 19 noiembrie 1954, iar studiile şi le-a realizat în Egipt, Marea Britanie şi Statale Unite ale Americii. De tânăr a început cariera sa în Armată, în august 2012 acesta devenind lider al Forţelor Armate şi ministru al Apărării, în urma destituirii lui Mohammed Morsi.

În ianuarie 2014, el-Sisi a fost avansat la gradul de feldmareşal

Alegerile din Egipt trebuie să aibă loc, în condiţii normale, la mijlocul lunii aprilie.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite