Explicaţia banală pentru lumina misterioasă de culoare roz care a cuprins cerul Australiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Locuitorii oraşului victorian Mildura, Australia, s-au bucurat de o privelişte neobişnuită, miercuri seară, când cerul a căpătat o strălucire roz, relatează The Guardian.

„A fost foarte bizar. Vorbeam cu mama la telefon, iar tatăl meu a spus că vine sfârşitul lumii”, a declarat Tammy Szumowski, conform The Guardian

Dar explicaţia a fost banală. Compania farmaceutică Cann Group a confirmat că luminile veneau de la o unitatea locală de canabis medicinal, unde jaluzelele au fost lăsate deschise. 

„Plantele de canabis necesită spectre diferite de lumină pentru a le stimula creşterea”, a afirmat Rhys Cohen, manager senior de comunicare la Cann Group Ltd. 

„În mod normal, centrul ar fi tras jaluzelele noaptea, iar în viitor vor bloca acea strălucire”, a mai adăugat Cohen. 

Cann Group Ltd a fost prima companie australiană care a obţinut licenţe pentru cultivarea canabisului în scopuri medicinale şi de cercetare. 

Doctorul Anne Webster, conducea spre casă când a observat lumina roz. 

„M-am gândit că este ciudat. Nu este niciun oraş acolo... Ce este asta? Atunci am înţeles că acolo este centrul de procesare Cann, însă era pentru prima dată când vedeam acea strălucire roz. A fost destul de ciudat”, a afirmat Anne Webster.  

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite