„El Guero“, partenerul lui „El Chapo“, arestat de autorităţile mexicane după ce a fost eliberat de americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„El Guero“ a fost arestat de autorităţile americane şi acuzat de rolul jucat în două crime FOTO Reuters
„El Guero“ a fost arestat de autorităţile americane şi acuzat de rolul jucat în două crime FOTO Reuters

Hector „El Guero“ Palma, fostul partener a lui „El Chapo“ Guzman la conducerea puternicului cartel Sinaloa, a fost arestat miercuri de către autorităţile mexicane şi acuzat de rolul jucat în două crime. Arestul a avut loc la scurt timp după ce a fost eliberat dintr-o închisoare americană pentru trafic de cocaină.

Palma a fost arestat şi transferat în închisoarea de maximă securitatea Altiplano, de unde Guzman a reuşit să instrumenteze anul trecut o spectaculoasă evadare, fiind recapturat după câteva luni de liberatate, scrie Reuters, citat de News.ro.

Acesta este acuzat de autorităţile mexicane pentru rolul jucat în două crime comise în statul mexican Nayarit, care se învecinează cu Sinaloa.

În absenţa lui „El Chapo“, care se luptă legal pentru a opri extrădarea sa în Statele Unite, autorităţile mexicane sunt îngrijorate că „El Guero“ ar putea să preia din nou puterea asupra cartelului de droguri, dat fiind relaţiile puternice pe care le-a menţinut în ultimii ani.

În 2007, Palma tocmai completase o sentinţă de cinci ani în închisoarea mexicană Puente Grande, însă autorităţile au aprobat extrădarea sa în Statele Unite. El a jucat un rol cheie în cartelul Sinaloa, devenit celebru în anii '80 pentru transportul cocainei din Columbia în SUA, în asociere cu Pablo Escobar.

Hector „El Guero“ Palma a fost condamnat la 16 ani de închisoare de către instanţa americană, însă sentinţa sa a fost redusă pentru comportament exemplar, fiind eliberat după nouă ani în spatele gratiilor de la Atwater, California. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite