Egiptul a decretat stare de urgenţă în Peninsula Sinai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul egiptean de Interne a decretat stare de urgenţă în Peninsula Sinai, după ce a obţinut informaţii potrivit cărora jihadiştii ar putea ataca poliţia din zonă, informează agenţia de presă MENA citată de Reuters.

Oficialii s-au arătat tot mai îngrijoraţi de securitatea zonei deşertice, care se învecinează cu Israelul şi în care se află mai multe staţiuni turistice.

„Ministerul de Interne a ridicat nivelul stării de urgenţă în Nordul şi Sudul Sinaiului după ce a primit informaţii că grupuri de jihadişti intenţionează să atace clădirile poliţiei din zonă“, a afirmat un oficial al Ministerului de Interne, generalul Osama Ismail, potrivit MENA.

în luna august 2012, militanţii islamişti au omorât cel puţin 15 egipteni în timpul unui atac asupra unei secţii de poliţie de la graniţa dintre Egipt şi Israel. De asemenea, teroriştii au încercat să treacă graniţa folosind două vehicule militare aparţinând armatei egiptene.

Tensiunile din regiunea Sinai au escaladat mai ales după revoluţia din Egipt, din 2011, când preşedintele Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere, scrie Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite