Egipt: Demonstraţie de forţă a susţinătorilor preşedintelui Morsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de egipteni au venit în sprijinul preşedintelui Morsi. FOTO: Reuters
Mii de egipteni au venit în sprijinul preşedintelui Morsi. FOTO: Reuters

Mii de islamişti s-au adunat sâmbătă la Cairo şi în alte oraşe ale Egiptului pentru a-l susţine pe preşedintele Mohamed Morsi, după proteste ale opoziţiei faţă de sporirea prerogativelor prezidenţiale.

Acţiunea mişcărilor islamiste din Egipt, care se desfăşoară la o universitate din Cairo în sprijinul decretului constituţional dat săptămâna trecută de preşedintele ţării, Mohammed Morsi, adună zeci de mii de egipteni.

La manifestaţia numită de organizatorii ei Sharia şi legea au venit în coloane susţinători din diferite cartiere ale capitalei, iar zeci de autobuze au adus membri ai partidelor islamiste din multe provincii ale ţării.

Scopul principal al demonstraţie de la universitate este de a arăta supremaţia numerică a susţinătorilor preşedintelui Mursi faţă de adversarii lui, reprezentanţi ai forţelor liberal-democratice.

Opoziţia a anunţat că va continua mobilizarea pentru a denunţa adoptarea de către Parlament a proiectului constituţional criticat pentru îngrădirea libertăţii de exprimare şi unor drepturi religioase.

Este vorba de cea mai gravă criză politică de la alegerea, în iunie, a lui Mohamed Morsi în funcţia de preşedinte al Egiptului.

Proiectul constituţional va fi trimis preşedintelui sâmbătă după-amiază, iar şeful statului ar urma să convoace un referendum peste două săptămâni.

Mii de susţinători ai lui Morsi, în principal membri ai mişcării Fraţii Musulmani, s-au adunat sâmbătă în faţa Universităţii din Cairo.

"Fraţii Musulmani susţin deciziile preşedintelui Morsi", scria pe pancartele afişate de manifestanţi.
 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite