Drone israeliene au tras în mai multe spitale din Fâșia Gaza. OMS spune că nu se știe unde se află unii pacienți și medici dintr-un spital din Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În special, o unitate medicală din orașul Deir el-Balah a fost atacată.

Nexta TV via X
Nexta TV via X

Dronele Forțelor de Apărare Israeliene au vizat Spitalul European din Khan Yunis, în sudul Fâșiei Gaza, a relatat canalul TV libanez Al Mayadeen.

Ministerul Sănătății din enclavă a anunțat, de asemenea, o lovitură masivă cu drone asupra Spitalului Martirilor Al-Aqsa din orașul Deir al-Balah, în centrul Fâșiei Gaza.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că nu deține informații despre locul unde se află sute de pacienți și lucrători sanitari de la Spitalul Al-Aqsa din Gaza. Acest lucru a fost anunțat de șeful organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a publicat un mesaj corespunzător pe X (fostul Twitter). El a menționat că extinderea luptei în vecinătatea „spitalului vital Al-Aqsa din centrul Gazei a forțat peste 600 de pacienți și majoritatea lucrătorilor medicali să părăsească unitatea medicală”. „Deocamdată nu se știe unde se află”, a subliniat Ghebreyesus, menționând că în instituția medicală „au mai rămas doar cinci medici și, conform conducerii spitalului, nu au mâncare”. El a mai spus că, potrivit datelor furnizate de Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, spitalul are „un număr mare de răniți care au nevoie de îngrijiri urgente”, dar unitatea medicală în sine are nevoie urgentă de „lucrători medicali”. , medicamente și paturi.” „Dar, mai ales, au nevoie ca spitalul lor, precum și personalul său, pacienții și familiile să fie protejați de ostilități. La trei luni de la acest conflict, este de neconceput că cea mai stringentă nevoie - protejarea asistenței medicale - nu este asigurată. ”, a spus șeful OMS.

Situația din Orientul Mijlociu s-a înrăutățit brusc după infiltrarea militanților Hamas din Fâșia Gaza în teritoriul israelian la 7 octombrie anul trecut, însoțită de uciderea rezidenților așezărilor de graniță și capturarea a peste 240 de ostatici, inclusiv copii, femei și persoanele în vârstă. Radicalii au numit acest atac un răspuns la acțiunile autorităților israeliene împotriva moscheii Al-Aqsa din Ierusalim. Israelul a anunțat blocarea completă a Gazei și a început să riposteze împotriva benzii și a anumitor zone din Liban și Siria, după care a anunțat începerea unei operațiuni la sol în enclavă. Ciocniri au loc și în Cisiordania. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite