Douăsprezece cadavre ale unor japonezi, depuse la o morgă la In Amenas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de ostatici au reuşit să evadeze din complexul gazier de la In Amenas FOTO Reuters
Zeci de ostatici au reuşit să evadeze din complexul gazier de la In Amenas FOTO Reuters

Douăsprezece dintre cadavrele depuse la morgă sunt ale unor japonezi, a anunţat o sursă de la un spital la In Amenas, un oraş apropiat de complexul de exploatarea gazelor atacat de islamişti miercuri, în Sahara algeriană, relatează AFP.


"Douăsprezece cadavre care au fost depuse la morgă sunt ale unor japonezi", a declarat această sursă pentru AFP, în contextul în care Guvernul japonez anunţa că nu are veşti despre zece cetăţeni.

O procedură judiciară a fost lansată la Alger în urma atacului, urmat de o luare de ostatici efectuată de către islamişti armaţi, asupra unui complex de expploatarea gazelor, în Sahara algeriană, a anunţat duminică Parchetul General de pe lânga Curtea din Alger, relatează AFP.

"În urma atentatului terorist comis împotriva complexului de la Tiguentourine, la In Anemas, (...), procurorul Republicii a decis duminică să deschidă o procedură judiciară", a precizat Parchetul într-un comunicat citat de agenţia APS.

Această informaţie judiciară apare în urma unei "anchete preliminare efectuate de către serviciile de poliţie competente", a adăugat această sursă.

Armata algeriană a împuşcat 32 de răpitori, în cursul asaltului final lansat sâmbătă împotriva islamiştilor, potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne.

Conform unui bilanţ provizoriu, 23 de străini şi algerieni sunt morţi. Numărul victimelor riscă să fie "revizuit în creştere", a declarat duminică Mohamed Saïd, ministrul Comunicaţiilor.

Un nou bilanţ urmează să fie anunţat luni, la ora 13.30 GMT (15.30, ora României), într-o conferinţă de presă susţinută de premierul Abdelmalek Sellal, la Alger, potrivit autorităţilor.

Pe de altă parte, 685 de angajaţi algerieni şi 107 străini au putut să fie eliberaţi, a anuţat Ministerul de Interne
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite