Dolce şi Gabbana, evazionişti de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi creatori ai ultracunoscutei case de modă Dolce&Gabbana sunt bănuiţi de evaziune fiscală, frauda estimată fiind în jur de 840 de milioane de euro, scrie cotidianul economic italian “Il Sole 24 Ore”, citând surse din Parchetul de la Milano.

Cei doi fondatori ai mărcii de lux, Domenico Dolce (52 de ani) şi Stefano Gabbana (48 de ani), alături de alţi cinci complici, fac obiectul unei anchete penale, chiar dacă unele capete de acuzare împotriva lor nu au fost formal prezentate, mai scrie sursa citată.

Societate-paravan

Anchetatorii bănuiesc că stiliştii şi complicii lor au creat o societate-paravan în Luxemburg, între anii 2004 şi 2005. Ei i-ar fi încredinţat acesteia controlul mărcilor grupului, fentând în acest mod Fiscul italian. Societatea luxemburgheză, botezată Gado (de la Gabbana şi Dolce), era, în realitate, administrată din Italia. Un alt cotidian din Peninsulă, "Il Messaggero", avansează şi suma sustrasă prin frauda fiscală: 420 de milioane de euro. Alte surse avansează suma de 840 de milioane de euro.

Citiţi şi:

Messi, imaginea Dolce & Gabbana

Fondată în 1985, Dolce& Gabbana numără în prezent mai bine de 3.000 de angajaţi, are 116 buticuri în toată lumea, iar creaţiile vestimentare D&G se numără printre preferatele vedetelor de pretutindeni. Cei doi stilişti au trezit bănuielile Fiscului italian încă de acum trei ani. În 2008 erau vizaţi deja de o primă anchetă, în care erau acuzaţi că înfiinţaseră două societăţi-paravan în Luxemburg. Atunci s-a vehiculat suma de 260 de milioane de euro. Domenico Dolce şi Stefano Gabbana figurează pe lista celor mai bogaţi italieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite