Doi generali sirieni au dezertat din armata lui Bashar al-Assad şi au fugit în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabară pentru refugiaţi sirieni în provincia Şanliurfa din Turcia. FOTO: Reuters
Tabară pentru refugiaţi sirieni în provincia Şanliurfa din Turcia. FOTO: Reuters

Oficialii Ministerului de Externe din Turcia au confirmat faptul că doi generali din forţele aeriene siriene au dezertat şi au trecut graniţa în Turcia. Cei doi ofiţeri se află acum într-o tabără specială pentru dezertori de pe teritoriul Turciei.

Decizia celor doi generali sirieni de a dezerta a venit în contextul ofensivei puternice a forţelor rebele asupra bazei aeriene Mannagh, aflată în apropierea graniţei cu Turcia, transmite agenţia de ştiri Associated Press. 

În urmă cu doar două zile, comandantul poliţiei militare din Siria, generalul-major Abdul-Aziz Jassem al-Shallal, a dezertat şi a fugit în Turcia.

Oficialii din cadrul Ministerului de Externe de la Ankara au refuzat să dezvăluie numele celor doi şi nu au dat detalii asupra modalităţii prin care aceştia au reuşit să treacă frontiera. Aceştia au confirmat însă faptul că militarii erau „comandanţi regionali ai Forţelor Aeriene din Siria”. 

Al-Shallal este unul dintre ofiţerii sirieni dezertori cu cele mai înalte ranguri în armata preşedintelui Bashar al-Assad. Până acum, câteva zeci de militari sirieni au dezertat şi au trecut graniţa în Turcia, însă numărul exact al acestora nu poate fi încă stabilit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite